11 locuri din Malta cu care se mândresc localnicii

Situată în centrul Mării Mediterane, la doar 90km de Sicilia și 290km de tărâmul Africii, Malta este un podiș calcaros, alcătuit din 6 insule ( Malta, Gozo, Comino, Cominotto, Filfla și St. Paul) dintre care ultimele 3 nefiind locuite.

Cu peste 7000 de ani de istorie, arhipelagul maltez oferă locuri fascinante nu doar pentru turiști ci și pentru localnici. Așadar, iată 11 locuri cu care se mândresc maltezii:

  1. Biserica Ta’Pinu

Biserica Ta'Pinu

Situată în insula Gozo, Biserica Ta’Pinu reușește să iasă în evidență în fața celorlalte aproximativ 400 de biserici din Malta, devenind loc de pelerinaj pentru oameni din toate colțurile lumii datorită numeroaselor minuni săvârșite de-a lungul timpului în ea.

  1. Mdina

 

DSC_2627-01_1024x683

Mdina, vechea capitală a insulei Malta sau Orașul Tăcerii (așa cum mai este cunoscută) este considerată a fi una dintre cele mai frmoase cetăți medievale locuite din Europa. Orașul a fost fondat de către fenicieni cu peste 4000 de ani în urmă și este unul dintre cele mai bine conservate orașe ale arhipelagului.

  1. Salt Pans (Saline naturale)

Salt pans Gozo

Acest proces este unul vechi de peste 2000 de ani, început de către romani și este încă practicat chiar și în zilele noastre. El constă în săparea unor mici recipiente în solul de pe malul mării, în care apa intrată și mai apoi evaporată va lăsa în urma ei un depozit de sare.

4. Co-catedrala Sf. Ioan

c1d9aaf4ab2d554b013acf4cc406b61b_1024x683.jpg

Co-catedrala Sf. Ioan din Valletta este considerată de arhitecți una dintre cele mai frumoase și importante construcții în stil baroc de pe bătrânul continent și ascunde un număr de comori neprețuite în spatele fațadei sobre. Interiorul acesteia este decorat cu sculpturi si picturi din viața lui Ioan Botezătorul; podeaua de marmură este compusă din aproximativ 400 de pietre funerare ale cavalerilor decedați iar fiecare placă funerară este acoperită de o piatră de marmură personalizată cu datele respectivului cavaler.

  1. Peștera Tal-Mixta
Pestera Tal-Mixta Gozo
Pestera Tal-Mixta

Dacă reușești să o găsești te vei bucura de o minunată priveliște asupra golfului Ramla.

  1. Străzile Vallettei

Valletta MaltaValletta Maltavalletta Malta

Strada in Valletta
Strada in Valletta

Valletta, capitala Maltei are doar 6000 de locuitori însă este cu siguranță una dintre cele mai frumoase capitale pe care le-am văzut până acum. Clădirile vechi și balcoanele colorate din lemn reușesc să te trimită înapoi în timp.

  1. Wied II-Ghasri

DSC_2567-01_512x768

Wied II-Ghasri este un loc minunat pentru cei care sunt în căutare de puțină liniște și pace. Pentru a ajunge la plajă trebuie să cobori câteva scări sculptate în stâncă. Golful fjordului este locul ideal pentru inot, snorkelling sau pentru cei pasionați de scufundări.

  1. Golful Ramla
Golful Ramla Malta
Golful Ramla

Această minunată (dar turistică) plajă a fost considerată în anul 2017 ca fiind una dintre cele 7 cele mai frumoase plaje cu nisip roșu din lume. Și ca să-ți spun drept, are toate motivele să fie considerată așa.

9.Citadela

Citadella in Victoria
Citadela

Se spune că în Gozo toate drumurile duc în orașul Victoria. Chiar în inima ei, pe vârful dealului, se află o citadelă care în Evul Mediu găzduia toți locuitorii insulei Gozo care se refugiau din calea otomanilor. Dacă te plimbi pe lângă pereții fortificați ai cetății vei putea admira insula Gozo într-o vedere panoramică de 360 grade.

  1. Dingli Cliffs
Dingli Cliffs in Malta
Dingli Cliffs

 

church-of-st-mary-magdalen-2226192_960_720_1024x671
Credit Pixabay.com

Dacă îți plac apusurile Dingli Cliffs este cu siguranță locul pe care îl cauți pentru un apus memorabil.

  1. Platou de filmare
Popeye village in Malta
Popeye Village

Malta reprezintă și platoul de filmare pentru câteva filme cum ar fi: Gladiatorul (2000), Naufragiații (2002), Ziua-Z Apocalipsa, Pe malul marii, secvențe din Game of Thrones, sau Popeye Marinarul.

După cum vezi, Malta are destule locuri și lucruri cu care se poate mândri. Care este locul tău preferat din Malta?

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s