11 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în Lombok

Dacă te întrebi ce-i cu Lombok ăsta, îți spun că Lombok este vecina situată la Est de Bali, în Indonezia. În timp ce Bali atrage anual milioane de turiști, turismul de masă este încă prea puțin cunoscut peste apă, în Lombok.

Noi am petrecut aici aproximativ două luni însă am lăsat atât de multe locuri nedescoperite încât deja ne plănuim următoarea călătorie aici.

Cu plaje pustii, oceane în care să vezi doar câțiva localnici, mâncare autentică, prețuri mici și localnici mai mult decât prietenoși, cu siguranță Lombok trebuie să facă parte din lista destinațiilor tale de călătorii. Dacă nu te-am convins încă, ți-am pregătit o listă cu 11 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi dacă ajungi aici și care te vor convinge să te și reîntorci:

  1. Tanjung Aan

Liniște, nisip alb și fin, ocean de-un albastru incredibil, și câteva hinți numai bune de stat pe ele, de relaxat și de pozat. Așa aș descrie Tanjung Aan, una dintre cele mai frumoase și relaxante plaje ale insulei.

Tanjung Aan Lombok

La intrare se plătește parcarea pentru motocicletă (3 RON). Experiența exotică autentică îți poate fi întregită cu o nucă de cocos care costă doar 4.5 RON. Dacă preferi locuri mai restrânse, plaja este suficient de largă încât să-ți găsești un loc ferit de ochii lumii.

Tanjung Aan Coconut

       2. Pink Beach

Știai că una dintre cele 10 plaje roz din lume o poți găsi în Lombok? Drumul către ea nu este unul tocmai ușor de străbătut, însă merită toată zdrăngăneala! Odată ajuns acolo te vei bucura de frumusețea plajei, care are nisip roz datorită coralilor de culoare roz.

Pink Beach in Lombok

  1. Tetebatu

Tetebatu este un sat aflat la poalele muntelui Rinjani, la 1h și 30 de minute de mers cu motocicleta din Kuta (principalul oraș din sudul insulei) unde ai ocazia să observi de aproape viața locală.

Tetebatu Lombok Rice

Aici culoarea predominantă este verde, datorită teraselor de orez, cascadelor, pădurilor cu maimuțe negre și gri, plantațiilor de condimente și locurilor simple în care să te destinzi și să te reconectezi cu natura.

LRM_EXPORT_20180621_221451_1024x683

LRM_EXPORT_20180621_213105_1024x683

LRM_EXPORT_20180621_220803_512x768

Dacă vrei, poți cumpăra condimente, cacao, vanilie, tabac sau fructe exotice direct de la localnicii care abia așteaptă să schimbe două vorbe cu tine.

4. Plaja Selong Belanak

Plaja cu nisip pudros și ape ușor tulburi datorită nisipului, Selong Belanak este plaja ideală unde poți lua lecții de surf. Este situată la aproximativ 40 de minute de Kuta iar lecțiile de surf costă aprox. 90 de RON pentru 3 ore, preț care include placa de surf, instructorul și distracția.

LRM_EXPORT_20180623_184316_1024x683

LRM_EXPORT_20180623_191050_1024x683

  1. Apus de soare la Merese Hill

La doar 20 de minute de Kuta, lângă plaja Tanjung Aan este Merese Hill, locul pentru un apus memorabil cu vedere asupra coastei de Sud.

Apus la Merese Hill

Uneori locul poate deveni aglomerat însă apusul se vede mult prea frumos de aici ca să mai conteze și restul detaliilor.

  1. Black Monkey Forest

La Nord de Tetebatu poți vizita pădurea cu maimuțe negre și gri. Recomandarea mea este să mergi cu un localnic pentru că trebuie să te afunzi destul de adânc în junglă ca să ajungi la maimuțe.

Monkey Forest Tetebatu

  1. Plaja Seger

Cu nisip alb și fin, ocean ridicol de albastru și de curat, plaja Seger este una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei. Cu toate că plaja Seger m-a făcut să ma simt în două feluri diferite: o dată mă simțeam “stăpână” pe plajă pentru că eram doar noi doi, ca mai apoi să mă simt ca un “magnet” când eram înconjurați de localnici și toată lumea striga “Hello Miss/ Hello Mister”, este locul ideal dacă vrei puțină intimitate și nu vrei să dai peste alți zeci de turiști.

Seger Beach

  1. Cascade

În special în centrul și nordul insulei găsești o mulțime de cascade dintre care Tiu Kelep, Benang Kelambu, Benang Stokel. Fie că vrei să te răcorești și să înoți, să te relaxezi sau să fotografiezi peisaje de basm, cascadele sunt ascunzișul perfect de căldură.

Cascade in Tetebatu

        9. Insulele Gili

La doar 20 de minute cu barca se află Gili Trawangan, Gili Meno și Gili Air. Ele sunt bine cunoscute pentru scufundări și snorkeling însă și pentru relaxare și apusuri (în special Air și Meno).

LRM_EXPORT_20180623_193654_1024x683

Gili Air Indonesia

Îți recomand să descoperi minunata și diferita lume subacvatică. Cu puțin noroc poți înota chiar și alături de broaște țestoase.

DCIM104GOPRO

10. Mawi Beach

Dacă plaja Selong Belanak este pentru cei dorinici să învețe surf, plaja Mawi este perfectă pentru intermediari sau avansați. Oceanul aduce la pachet atât valuri mari și provocatoare cât și un nisip fin și pufos, bun de stat pe el.

Mawi Beach

Drumul către plajă este accesibil destul de greu, motiv pentru care aici vei găsi foarte puțini turișiti. Dacă ai puțin noroc, poți avea toată plaja la dispoziția ta. Bonus: este plaja noastră preferată iar prețurile la mâncare sunt foarte accesibile.

LRM_EXPORT_20180623_183909_1024x683

11. Drumeție pe Muntele Rinjani

Ca să nu crezi că Lombok este doar despre plaje, vine cu o provocare pentru tine, o experiență unică: drumeție pe vulcanul Rinjani (3726m).

LRM_EXPORT_20180623_194955_1024x682
Photo credit: flickr.com

Câte dintre locurile acestea ai văzut deja?


One thought on “11 lucruri pe care nu trebuie să le ratezi în Lombok

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s