Sfaturi pentru o călătorie în Singapore cu buget redus

După cum scriam și în acest articol, Singapore este un oraș scump comparativ cu țări precum Vietnam, Indonezia sau Cambodia, însă este asemănător în ceea ce privește traiul de zi cu zi cu țări din Europa Occidentală. Anul  2018 este al 5-lea an consecutiv în care a fost declarat ca fiind cel mai scump oraș din lume însă, cu toate astea, Singapore e mult prea impresionant și are prea multe “lecții” de oferit pentru a-l elimina de pe lista destinațiilor tale. Mai mult, aș putea spune că Singapore este un oraș-stat unic. (nu mă crede pe cuvânt, mergi și cercetează.)

LRM_EXPORT_20180620_000825_1024x768

Cu toate astea, Singapore este o destinație care poate fi experimentată cu un buget mediu, undeva la 40-50 de euro/ zi de persoană. Cum?

  1. Cazarea

Cazarea este probabil cea mai scumpă cheltuială pe care o ai atunci când călătorești. Prețurile pot varia între 15 și 200 euro/persoană/noapte, în funcție de cât de darnic ești cu bugetul tău. Dacă ții la bugetul tău, îți recomand să nu îți cauți cazare chiar în buricu’ târgului, iar asta îți va mai salva câțiva lei. La prima noastră vizită ne-am petrecut nopțile în așa numitele POD-uri, niște camere capsulă făcute după caracteristici japoneze.

Met a Space Pod
Our pod at Met a Space @Little India

Deși ideea sună puțin SF, eu, care sunt și claustrofobă puțin, le-am plăcut super mult și cred dormitul în ele este o experiență care merită încercată cel puțin o dată. Despre POD-uri poți citi mai multe aici. La a doua vizită ne-am petrecut frumoasele nopți la o prietenă, astfel că am reușit nu doar să vedem orașul cu alți ochi, ci și să economisim banii de cazare. O alternativă care merită încercată și care nu costă bani, costă doar puțină dorință de a călători altfel, ar fi să încerci să folosești Couchsurfing despre care am scris aici. Pot să-ți spun că nimic nu se compară cu a vedea un loc prin ochii, gesturile sau tabieturile localnicilor pe care le poți afla foarte simplu uitlizând platforma mai sus menționată. Mai câștigi și prieteni.

2. Transportul

Transportul în comun în Singapore este foarte bine pus la punct, sigur și răcoritor. Poți ajunge cu metroul până și la plajă. La fel și taxi-urile sau Uber sunt accesibile ca și preț, în special dacă sunteți două sau mai multe persoane. Recomandarea mea este să încerci să străbați orașul la pas. Pregătește-ți încălțăminte comodă, apă din belșug, aparatul foto și ia orașul la pas. Și te asigur că vei reuși să obervi în detaliu frumusețea orașului.

LRM_EXPORT_20180619_235714_1024x683

3. Obicetivele turistice

Sigur, unii călătoresc pentru obiective turistice, alții pentru viața autentică, alții pentru experiența culinară, etc. Însă la capitolul obiective turistice Singapore este foarte generos cu turiștii săi, astfel încât multe dintre ele sunt gratuite. Uite și câteva exemple:

  • Vizitează Gardens by the Bay (grădinile exterioare și spectacolul de lumini de seară);
  • Spectacolul de lumini de la Marina Bay;
  • Relaxează-te la plaja Sentosa
LRM_EXPORT_20180620_001047_512x768

Sigur, dacă ți-ai plănuit și Night Safari sau Infinity Pool de la Marina Bay, toate astea costă bani în plus.

LRM_EXPORT_20180620_000529_1024x683

4. Hidratează-te

Pentru că sunt o persoană care bea foarte multă apă nu se putea să trec cu vederea peste acest subiect. Însă partea bună este că apa de la robinet este perfect potabilă, așa că nu da bani pe apa îmbuteliată din magazine. Ia-ți o sticlă la tine și o poți umple (chiar și din mall-uri) ori de câte ori ai nevoie.

LRM_EXPORT_20180620_001346_512x768

5. Mâncarea

Se spune că nu ajungi să explorezi un loc dacă nu îi guști bucătăria. Însă ce te faci dacă tu ești un backpacker cu un buget limitat în călătorii? Mâncarea poate fi foarte accesibilă dacă alegi să mănânci în centre hawker, niște food court-uri special amenajate cu mâncare din toate părțile Asiei. Aici prețurile sunt în jur de 2-4$/persoană, în funcție de dorințele tale.

LRM_EXPORT_20180620_000123_1024x683

6. Alcoolul + țigările = $$

Dacă ești nefumător și dacă nu consumi alcool, ești norocos. Dacă fumezi sau bei alcool, ghinion. Un pachet de Marlboro te costă undeva pe la 8 euro datorită taxelor vamale foarte mari. Dar, veste bună, dacă totuși vrei să-ți stingi căldura cu puțin alcool, urmărește ofertele happy hour ale barurilor care sunt super mișto.

7. Evită mall-urile pentru cumpărături

Singapore are mai multe mall-uri decât ți-ai imaginat vreodată. Și nu doar că par atractive, însă e posibil să îți petreci câteva minute bune în ele chiar dacă le folosești ca refugiu pentru căldură. Dacă ești pasionat de cumpărături, ele te vor face să bagi mâna în buzunare destul de des și adânc. Însă dacă vrei doar să iei niște aer mai rece, nu te costă nimic . Pentru suveniruri, magneți, cărți poștale și altele, mergi către Chinatown, Little India, Bugis Street Market. Și cel mai important, nu uita să necgociezi!

LRM_EXPORT_20180620_000309_512x768

8. Despre amenzi

Vorba că Singapore este un oraș al amenzilor este adevărată însă nu trebuie neapărat să te sperie. Îți recomand foarte serios să te informezi cu privire la ele înainte să călătorești aici pentru că lucruri normale precum hrănitul porumbeilor în parcuri te pot costa bani grei.

9. Profită de wi-fi gratuit

Servicul Wi-Fi din Singapore este extins până la baruri, cluburi, cafenele, aeroport, insula Sentosa și multe alte locații. El se numește Wireless@SG și pentru a beneficia de el tot ce trebuie să faci este să îți iei o catelă SIM și să descarci gratuit aplicația wireless@sg app pentru a depista toate conexiunile din apropierea ta.

Ca și experiență personală, noi am cheltuit undeva la 15-20 de euro/zi împreună, ținând cont că nu am plătit cazarea.

Sigur, aceste idei și recomandări diferă în funcție de stilul tău de a călători, însă vreau doar să îți reamintesc o vorbă “cele mai frumoase lucruri în viață sunt gratuite”. Dacă plănuiești o excursie în Singapore, citește aici 10 lucruri pe care nu trebuie să le faci dacă vrei să ai o experiență plăcută.


One thought on “Sfaturi pentru o călătorie în Singapore cu buget redus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.