Greșelile mele nevinovate din călătorii

Este o vorbă care zice că a greși e omenește.  Unii fac greșeli și învață din ele, alții fac greșeli și nu învață nimic, alții fac greșeli și nu le iau în serios. Astăzi povestim despre greșelile comice pe care le-am făcut, le fac (și sunt sigură că o să le fac și în continuare) atunci când călătoresc.

Disclaimer: greșelile de mai jos sunt minore, dau esență și culoare aventurii noastre și nu au produs niciun prejudiciu călătoriilor noastre.

 1. Am supraestimat / subestimat un anumit loc sau distanță

Se întâmplă foarte des să supraestimez mărimea unui loc și să îi aloc fie prea mult fie prea puțin timp pentru explorare. Pe de altă parte, dacă trebuie să merg din punctul A până în B vreo 7-10km, aleg să îi fac la pas decât să dau vreo 10 euro pe transport. Asta pentru că sunt încăpățânată și prefer să economisesc bani pentru bilete de avioane. Doar că de multe ori uit că afară pot fi vreo 30 de grade. Așa că atunci când ajung să îmi trec mâna peste fruntea cu sudoare mă bag frumos la umbră, aștept primul bus și îmi promit că data viitoare nu mă mai încăpățânez.

14159951_1189525974422021_1739755097_n

 1. Monitorizarea cheltuielilor

Oh, da. Câteodată nu știu nici măcar ce zi este, darămite să îmi amintesc să scriu cheltuielile. Și așa mă trezesc purtată de frumusețea locului încât seara nici nu mai știu dacă azi sau ieri am băut nuca de cocos.

 1. Să nu trimit felicitări acasă

Mi-am zis de cel puțin 50 de ori de un an încoace că vreau să trimit felicitări celor dragi din locurile care mi-au trezit anumite sentimente. Și ghici ce? De fiecare dată am uitat să fac asta.  Scuzeee, dragilor!

 1. Nu beau apă destulă

Recunosc că asta mă irită uneori. În general beau multă apă. Foarte multă. Iar atunci când călătoresc nu beau suficient de multă apă ca să evit mersul la toaletă din 30 în 30 de minute.

 1. Uit unde am rezervarea făcută

Asta poate părea ciudat pentru unii însă așa cum am scris și mai sus, se întâmplă frecvent să pierd noțiunea timpului pe drum. Și pentru că am rezervările la hotel făcute cu cel puțin o săptămână înainte de check in, mi s-a întâmplat nu o dată să apar la hotelul greșit. Mai nou astea le rezolv cu un memento. Să nu mai vorbesc despre biletele de avion pe care niciodată nu le găsesc în e-mail-uri atunci când trebuie să fac check-in-ul în aeroport.

 1. Am avut așteptări mari sau nu am avut deloc așteptări

De fiecare dată când nu am avut așteptări am fost super plăcut surprinsă în comparație cu dățile când aveam niște așteptări și m-am trezit oarecum dezamăgită.  Nusa Penida, o insulă despre care nu știam nimic mai mult decât că e undeva la sud de Bali s-a dovedit a fi unul dintre cel mai frumoase locuri în care am fost până acum. Pe de altă parte, Bali, locul ăla sacru despre care citisem atât de multe articole se pare că este un hub organico-vegano-sufo-zen care își pierde încet din autenticitate. Încerc să pornesc la drum fără așteptări, cu mintea deschisă.

DSC_1662-01_1024x683

 1. Nu mă informez despre un anumit loc

În principal, nu citesc păreri despre locurile în care urmează să ajung. Le citesc după ce am fost. Așa cum scriam și la punctul 6, vreau să fiu surprinsă. Da’ să vezi ce surprinsă sunt când mă pregătesc de scufundări și merg într-o țară care se pregătește de muson. Și atunci îmi promit că nu mai plec niciodată nicăieri fără să verific sezonul. Cel puțin asta mi-am zis la ultimele 10 călătorii.

Apropo, cine s-ar fi gândit că iarna în nordul Vietnamului poate însemna 2 grade?

 1. Petrec nopți în aeroport

S-a întâmplat (și sunt sigură că se va mai întâmpla) să prefer să petrec în aeroport cele 5-7h pe care le am până la următorul zbor. Ce uit însă de fiecare dată este că eu sunt un fel de Grinch dacă nu dorm seara (musai înainte de ora 24). Și mereu mă cred vitează, până bate Moș Ene la pleoapele mele. Atunci devin irascibilă și dacă am de ales între somn și orice altceva, clar aleg somnul. Mi-am promis și mie, și lui Petri că nu mai rămân peste noapte în aeroport. Da, până data viitoare.

_20180617_134848.jpg

 1. Uit să fac poze și să filmez

Câteodată mă simt atât de captată de un anumit loc pe care efectiv uit să îl imortalizez. Și abia când ajung acasă și îmi amintesc că ar fi frumos să scriu și eu un articol îmi dau seama că nu am poze suficiente care să-i dea puțină culoare.

DSC_7311_1024x683

 1. Nu alimentăm motocicleta la timp

Pe cuvânt că nu noi suntem vinovați de asta, ci indicatorul de combustibil, ăla care nu funcționează. Și ghici cine pedalează ca Flintstones până la prima benzinărie?

The-Flintstones.jpg

 1. Nu înfiletez capacul gelului de duș sau al șamponului (destul de bine)

Cred că am un pitic în rucsac care la aproape fiecare zbor îmi desfiletează cutiuțele și îmi lasă un strat considerabil și bine mirositor peste cosmeticele din bagaj.

 1. Placa de păr cea de toate zilele

Vestea bună este că asta am remediat-o acum. Acasă eram oarecum dependentă de placa de păr. Și din dorința de a avea un rucsac cât mai ușor, am renunțat la ea de fiecare dată când mă puneam pe drum. Eram convinsă că am lucruri mai importante și interesante de făcut decât să îmi întind părul. Mai nou am renunțat la 2 tricouri și am adăugat placa de păr, că știu că a fi călător nu înseamnă că trebuie să ieși din casă cu un păr cât un soare în toată splendoarea lui dacă nu te simți confortabil cu el.

IMG_4047

 1. Pelerina de ploaie

În special în țările Asiatice unde clima tropicală vine la pachet cu ploi destul de frecvente, uit că pelerina de ploaie trebuie să-mi fie cel mai important accesoriu din geantă și de cele mai multe ori îmi amintesc de ea când ploaia trece deja de primul strat de haine.

IMG_4392

 

Acestea sunt cele mai amuzante greșeli pe care le-am făcut de-a lungul timpului și nu știu cum se face că nici până în ziua de azi nu le-am remediat pe toate. Tu ce greșeli faci atunci când călătorești?

 


2 thoughts on “Greșelile mele nevinovate din călătorii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.