Cum să găsești bilete ieftine de avion

Te-ai aflat vreodată în situația în care a trebuit să renunți la o călătorie pentru că biletele de avion au fost prea scumpe? Și eu. O mare parte a bugetului nostru alocat unei călătorii merge pe transport așa că găsirea de bilete ieftine de avion poate fi un factor decisiv în organizarea călătoriei tale. În cele din urmă, dacă zborul tău e prea scump, asta poate însemna chiar anularea călătoriei. Și nu vrei asta, nu?

Să nu te aștepțisă fiu vreun magician cu formule magice pentru găsirea de bilete ieftine însă totuși am niște pași pe care îi urmăresc atunci când vreau să îmi iau zborul către o anumită destinație, pași pe care vreau să îi împărtășesc cu tine.

  1. Folosește motoare de căutare pentru zboruri

Motoarele de căutare precum Skyscanner sau Momondo folosesc algoritmi unici, așa că indică prețuri cu o marjă redusă de erori. Mai mult, nu plătești niciun comision către agenții de turism. Cu Skyscanner, de exemplu, poți selecta luna în care îți dorești să zbori și ți se vor afișa toate zilele cu prețurile aferente din luna respectivă. Ai mai jos un exemplu în care am căutat un zbor pentru luna Septembrie 2019 pe ruta Singapore-Atena.

bilete ieftine de avion

     2. Early booking (Rezervarea în avans)

Această metodă este cea mai folosită pentru a găsi bilete de avion la prețuri accesibile în special la zborurile internaționale. Personal, o folosesc când știu exact perioada în care vreau să plec.

Dar totuși, cât de devreme sau cât de târziu să îți iei biletul de avion? Eu le iau înainte cu maxim 2 luni de la data în care plănuiesc să zbor. În ce zi? Umblă o vorbă-ntârg că cele mai ieftine bilete de avion le găsești în mijlocul săptămânii, în zilele de marți, miercuri sau joi dimineața foarte devreme sau seara târziu. Încearcă, testează și compară. Găsirea unui bilet ieftin de avion poate fi o loterie pentru că prețurile lor se schimbă de la oră la oră. Stai la pândă și verifică site-urile frecvent, în diferite momente ale săptămânii și ale zilei.

      3. Călătorește în extrasezon

Când cumperi un bilet de avion 1+1 poate însemna x5. Cu alte cuvinte, cu cât mai multe persoane aleg să călătorească într-o anumită destinație, cu atât prețul biletului crește. E simplu, cerere și ofertă. Așa că oricât de frumos ar fi Crăciunul acasă, gândește-te bine înainte să plătești de vreo cinci ori prețul unui bilet de zbor Londra-Cluj în preajma Crăciunului. Poți să te folosești de toate instrumentele pe care Internetul ți le pune la dispoziție și asigură-te că nu urmează vreo sărbătoare națională în următoarea ta destinație.

        4. Preferatele mele: erorile de sistem

Dacă ești și tu ca și mine și nu depinzi de timp, stai cu ochii pe site-urile cu erori de sistem. Câteva dintre ele sunt Secret Travel, Fly4Free.com și Secret Flying. Spre exemplu eu (eram în Italia) mi-am cumpărat un bilet de avion dus-întors din Pisa în Creta cu 0.99 euro. Trebuie să te miști rapid dacă vrei să le iei pentru că valabilitatea lor este foarte scurtă.

      5. Fii flexibil

Dacă nu ai prestabilită o anumită destinație, site-uri precum Skyscanner au opțiunea de a căuta destinații în funcție de preț. Selectezi aeroportul de plecare iar la destinație adaugi “pretutindeni”. Poți să îți selectezi să ți se afișeze rezultate în funcție de luna preferată. 

       6. Companii low cost vs companii de linie

Oh, aici depinde doar de tine, de cât de comfortabil vrei să te simți pe timpul zborului și cât ești dispus să plătești pentru confort. Eu aleg mereu zborurile low cost, în special în Europa unde distanțele nu sunt atât de mari. Pentru companiile low cost primești ceea ce plătești. Dacă dai 50 de lei pe un bilet Cluj-Roma de la Wizz Air, nu te aștepta să ai și mâncarea inclusă. Vorba aia, bine că nu stai în picioare. Asigură-te că ai respectat condițiile lor pentru bagaje pentru că sunt destul de stricți.

Companiile de linie sunt cele cu un confort ridicat dar care și costă mai mult. Tu știi cel mai bine cât de adânc vrei să bagi mâna înbuzunare.

        7. Nu ezita să-l cumperi

Presetează-ți un buget și atunci când îți este satisfăcut cumpără biletul. Nu aștepta pe premiza că poate mâine va fi mai ieftin.

       8. Setează-ți alerte de reduceri

Multe companii aeriene îți oferă posibilitatea de a găsi bilete ieftine de avion prin înscrierea la un newsletter prin care te vor ține la curent cu promoțiile lor. Așa te asiguri că primești direct în căsuța ta de e-mail cele mai proaspete oferte.

Astea fiind spuse, aștept să-mi spui care este cel mai ieftin bilet de avion găsit de tine? Tu ce modalitate de a găsit bilete ieftine de avion folosești?


2 thoughts on “Cum să găsești bilete ieftine de avion

  1. eu nu-s mare fan momondo, nu ma împac deloc cu interfața, așa e când îmbătrânești, o interfață neprietenoasă te face să nu folosești un site :))
    Să știi că vreo 50% din plecări eu le fac cu varianta ceea de la skyscanner de alegi „everywhere” la destinație. Știu că plec din Bangkok, știu și când așa că…să mă ducă unde o vrea el, să fie ieftin, că scot eu vacanță faină de acolo :))

    Dacă te uitai la Singapore – Atena pentru mers acasă în Ro, poate arunci un ochi și pe Air Italy. Eu am prins anul ăsta un zbor cu Air Italy Bangkok – Milano 360 EUR dus-intors tot pentru septembrie. Iar din Milano în România…o nimica toată 😀

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.