9 destinații asiatice pe care nu trebuie să le ratezi în 2019

Într-o lume în care pentru cei mai mulți anul nou înseamnă o nouă șansă de a fi mai bun, de a face fapte bune, de a petrece mai mult timp cu familia, de a face mai mult sport, alte 12 luni de plătit rate la bancă sau muncit din greu, suntem noi, cei pentru care anul nou înseamnă noi motive și oportunități de călătorie.  

Pentru că așa-i cu călătoriile, odată ce te-ai apucat de ele e mai greu să te oprești. Și care moment al anului să fie cel mai prielnic pentru noile planuri și visuri dacă nu trecerea dintre ani? Așa că profităm de fiecare ocazie să ne gândim și să găsim destinații în care trebuie să ne lăsam amprentele.

Dacă vrei să aloci anul 2019 SE Asiei, ți-am pregătit o listă cu 9 destinații asiatice pe care nu trebuie să le ratezi:

 1. Bangkok, Thailanda

Bangkok, capitala Thailandei este unul dintre orașele mele preferate din SE Asiei. Dacă plănuiești o călătorie în Țara Zâmbetelor (pseudonim pentru Thailanda) găsești scris aici mai multe detalii. Mi-a plăcut în special contrastul bine conturat între nou și vechi, vechi și bogat, curat și murdar și desertul lor, orezul lipicios cu mango.

bangkok thailanda

2.  Nusa Penida, Indonezia

Dacă ar trebui să aleg un loc în care am căscat ochii minute în șir la minunatele peisaje, cu siguranță acela ar fi Nusa Penida. Este genul de loc pe care îl privești de la distanță, fără să te apropi prea tare de el. Așa sunt și peisajele de aici, în special cele create de ocean care a decupat frumos stâncile, formând niște golfuri numai bune de pozat în care apele o iau efectiv razna. Este o insulă mult mai puțin vizitată de către turiști decât Bali iar accesul la obiectivele turistice este pe cât de greu pe atât de frumos. Un articol detaliat despre Nusa Penida găsești scris aici.

3. Ninh Binh, Vietnam

După un an petrecut în Vietnam declar cu mâna pe inimă Ninh Binh ca fiind cel mai frumos, autentic și primitor loc pe care l-am văzut în Vietnam. Ninh Binh este un loc în care timpul parcă a stat în loc iar localnicii încă își desfășoară liniștiți tabieturile, fără să se fi mulat neapărat pe nevoile turiștilor. În ghidurile de turism nu găsești foarte multe detalii despre el, însă am scris eu un articol frumos aici.

4. Lombok, Indonezia

Lombok este vecina insulei Bali și este gazda celui de-al doilea cel mai mare vulcan din Indonezia. Atrage mult mai puțin turiști decât vecina sa, însă plajele de aici sunt minunate. Lombok este una dintre acele destinații asiatice pe care nu trebuie să le ratezi.

5. Singapore

Singapore este genul de oraș pe care il vezi in filme și zici că-i făcut pe calculator. Locul în care totul este aranjat in cel mai mic detaliu. Este un oras futurist, cu zgarie nori, oameni imbracați business la patru ace însă spre surprinderea mea foarte verde. Iar pentru tot verdele de acolo Singapore are nota maximă din partea mea.

6. Koh Yao Noi, Thailanda

Koh Yao Noi este o insulă din Thailanda în care localnicii fac tot posibilul să îi conserve frumusețea naturală, o insulă potrivită pentru călătoriile în doi sau cele cu familia. Dacă vrei să te bucuri de plaje pustii care să fie doar pentru tine, această insulă e alegerea perfectă.

7. Cebu, Filipine

Cebu este una dintre cele peste 7000 de insule din Filipine, o destinație care garantează cele mai frumoase fundaluri pentru fotografii. Pentru iubitorii de ocean, de plaje, de scufundări, insula Cebu este una obligatorie de văzut.

snorkeling in cebu

8. Kuala Lumpur, Malaysia

Dacă și ție îți place la fel de mult ca și mie să îți satisfaci papilele gustative, atunci Kuala Lumpur, capitala Malaysiei, este destinația asiatică la care visezi. Cu un mix de bucătărie indiană, chinezească, europeană, de la noodles, la brânză, curry sau pizza găsești tot ceea ce vrei.

Cina indiana
Cina indiana

9. Hong Kong

Vrei să vezi cum arată orașul cu cele mai scumpe terenuri din lume?  Aruncă un ochi spre Hong Kong, orșul fruntaș în Top 10 orașe cu cei mai mulți zgârie nori din lume. Citește aici cele 11 lucruri pe care trebuie să știi dacă planifici o călătorie în Hong Kong.

Varful Victoria

Ca și orice călător, îmi doresc ca noul an să vină cu cât mai multe călătorii și experiențe memorabile. Sunt curioasă să aflu planurile tale.

Dacă ai avea aripi pentru o zi, în ce destinații asiatice ai zbura în 2019? 🙂


9 thoughts on “9 destinații asiatice pe care nu trebuie să le ratezi în 2019

 1. De acord cu Bangkok 😀 Iar Kuala Lumpur este orașul meu favorit din zona asta de lume, nu știu de ce mi-a intrat așa la suflet, dar cu siguranță voi merge acolo și în 2019 pentru câteva zile.
  Altfel, cred că voi face din 2019 anul Thailandei, am cam luat „for granted” faptul că locuiesc aici și n-am explorat așa cum trebuie, iar la anul sper să remediez asta. În rest, vom vedea ce-o să mai fie, sănătoși să fim 🙂

  Liked by 1 person

  1. Planurile tale sună bine, îmi plac. Uite, voi ține cont că locuiești acolo pentru că Thailanda este un loc în care vreau să mă întorc neapărat. Fă-ți și un drum de Vietnam, poate reușim să ne vedem pe aici. 🙂

   Like

   1. Chiar te rog să ții cont de faptul că sunt în Thailanda și dacă ajungi pe aici dă un semn 🙂
    Chiar e o idee bună și Vietnamul, am fost doar în Saigon, Hoi An, Dalat și Mui Ne așa că în Hanoi n-am ajuns încă, poate ne vedem acolo 🙂

    Liked by 1 person

 2. Din lista propusă de tine, n-am vizitat decâr Bangkok-ul, pe care atunci l-am urât. Nu înțelegeam si pace de ce toată lumea vorbește despre Bangkok și de ce este recomandat atât de mult. Cu timpul, tot amintindu-mi de cele patru zile petrecute acolo, am început să-mi amintesc cu plăcere și să constat că mie chiar mi-a plăcut. Și aș mai reveni. Unde-mi doresc să ajung, din cele propuse? În toate! Dar mi-ar plăcea să mă mut în Lombok, Indonezia. Ador plajele și vremea însorită 🙂

  Liked by 1 person

  1. Bangkok poate să displacă, nu ești prima de la care aud asta. Important e să vii cu inima descisă pentru tot ce este nou aici. Pentru mine Bangkok a fost prima destinație diferită, până atunci mai călătorisem doar în Europa. Și clar era diferit. Mi-a plăcut mâncarea, toată nebuia de acolo, faptul că oamenii zâmbeau și nu aveau nicio treabă unii cu alții. Dar da, dacă e să-mi aleg o destinație unde să mă mut pt o perioadă, clar ar fi ceva cu plaje și vreme însorită și aer curat. Cine știe, poate ne vede pe undeva pe la căldură. 🙂

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.