Cum se ia viza de Vietnam |Mini ghid pentru obținerea vizei

Vietnam- o destinație din sud-estul Asiei prea puțin asociată turismului de masă, în comparație cu destinații precum Thailanda sau Bali din Indonezia, deși este o țară care oferă posibilități tuturor categoriilor de turiști.

lanuri de orez Vietnam

Dacă totuși te decizi să adaugi Vietnamul pe lista destinațiilor tale (și te sfătuiesc să o faci), iată tot ce trebuie să știi despre cum se ia viza de Vietnam: fie la ambasada Vietnamului din țara în care ești momentan, fie la aterizarea în țară.

  1. Obținerea vizei la sediul Ambasadei Vietnamului din țara în care te afli momentan.

Dacă ești în România, mergi frumos în București, pe strada  C.A.Rosetti nr. 35, sector 2, unde ajungi la sediul ambasadei. Iei cu tine 2 fotografii tip pașaport, biletul de avion dus-întors, rezervarea la hotel, plus cererea de obținere a vizei. Uneori, depinde și de starea în care se află domnii consuli, ți se poate cere și extrasul de cont bancar (cel puțin asta mi-au spus câteva persoane). Taxa de viză este de 25 de dolari pentru viza de turist, cu o singură intrare. 

Pentru viza trei luni sau cea cu intrări multiple, intră aici să verifici prețurile actualizate.

În cazul în care mergi spre Vietnam din țări precum Thailanda, Cambogia, Laos ș.a.m.d, apelează la agențiile de turism locale care te vor ajuta cu viza pentru o sumă de până la 50 de dolari.

2. Viza on arrival-VOA (la aterizare în aeroporturile din Hanoi, HCMC, Da Nang)

Viza on arrival este nu doar mult mai simplu de obținut decât cea de la ambasadă, însă este și mai ieftină. Tot ce trebuie să faci este să intri pe acest site, unde completezi un formular și plătești cu cardul, în funcție de tipul de viză pentru care aplici. Spre exemplu, scrisoarea pentru viza de turist pentru o lună cu o singură intrare este doar 6 dolari, în comparație cu viza de Vietnam obținută la ambasadă pentru care plătești 25. Pe adresa de e-mail vei primi în cel mai scurt timp o scrioare pe care o printezi neapărat și iei 2 fotografii tip pașaport cu tine. La aterizare, la oficiul de imigrări, completezi un formular, adaugi scrisoarea printată împreună cu cele 2 fotografii și primești viza.

După cum vezi, în cazul VOA nu ți se cere biletul de ieșire din țară. Pe formularul de acordare a vizei ți se cere însă adresa hotelului în care urmează să stai. (poți să treci orice cazare, nu verifică nimeni).

Timpul de obținere al scrisorii pe e-mail este între 2 zile lucrătoare și 2 ore. (Dacă pentru 2 zile plătești 6 dolari, pentru 2 ore plătești 36 de dolari). Pentru situații de urgență, verifică site-ul pentru prețurile actualizate.

Mare atenție, odată ajuns la oficiul de imigrări din aeroport, asigură-te că nu ți se cer bani pentru viză. Viza pentru cetățenii români este gratuită, dar câteodată ofițerii de la imigrări “uită” asta. Fără rușine, amintește-le.

Mare atenție și la site-urile care oferă scrisoara pentru viza on arrival, multe dintre ele nu sunt de încredere. Pe cel de sus îl recomand, l-am folosit de cel puțin 7 ori până acum.

Primul pas spre vacanța ta în Vietnam l-ai făcut, nu mai rămâne decât să pornești la drum cu sufletul deschis, să ai parte călătorii frumoase.


2 thoughts on “Cum se ia viza de Vietnam |Mini ghid pentru obținerea vizei

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.