Conceptul Art & Craft sau despre cum să ne promovăm țara

A fost odată ca niciodată, că dacă n-ar fi nu s-ar mai povesti, Art & Craft, un concept care ne promovează țara încă din 2003, prin produse de inspirație românească, suveniruri și multă creativitate, din dorința de a bucura inimile românilor și a celor care ne vizitează țara.

Misiunea lor, de a promova România prin suveniruri autentice, nu a fost una deloc ușoară, însă astăzi, datorită perseverenței de care dau dovadă, ei dețin magazine și brand corner-uri în aeroporturile Otopeni, Târgu-Mureș, Timișoara, Iași, Cluj, Constanța, Suceava, Sibiu, Craiova și Bacău, pentru cei care preferă să-și facă cumpărăturile în mod spontan, înainte de îmbarcare.

Dacă nu vrei să-ți lași cumpărăturile pe ultima sută de metri, atunci magazinul Art & Craft din Băneasa Shopping City, aflat la etajul 1, într-o zonă liniștiră, ca un început de basm, este locul spre care să te îndrepți. Aici vei găsi toate colecțiile lor, despre care povestesc puțin mai jos.

Mai mult, în magazinul lor online de pe www.artandcraft.ro  beneficiezi de livrare în străinătate, transport gratuit pe teritoriul României pentru o comandă de peste 110 lei, primești cadouri surpriză pentru orice comandă și găsești pachete speciale care se găsesc doar pe site.

Eu am avut ocazia să mă plimb prin cele 3 locații din aeroportul Otopeni și prin magazinul din Băneasa Shopping City. În Otopeni, chiar cum treci de controlul de securitate, pe dreapta, în incinta Duty Free, găsești cel mai mare brand corner. Design-ul deosebit și colorat nu are cum să nu îți sară în ochi!

Apoi am trecut la magazinul Delicious, pe partea stângă, față în față cu Brioche Doree care oferă exclusiv produse din gama delicatese.

Iar ultimul a fost magazinul Art & Craft de la porțile de îmbarcare 7 și 8.

Iar acum, hai să îți povestesc puțin despre brandurile companiei:

  1. Transylvania

Această colecție este inspirată din cea mai cunsocută legendă din lume, din caracteristicile lui Dracula și este destinată în special bărbaților și zonei de corporate.


Colecția Transylvania conține produse precum: pixuri/stilouri având ambalajul sub formă de sicriu, agende pentru ședințe, ochelari, tricouri, trufe care vin într-o cutie elegantă, praline Silvoriu (o combinaţie unică între ţuica românească şi ciocolata cu lapte), căni ideale pentru birou, set Cappuccino etc.

2. Kisses from Transylvania

Această colecție se mândrește cu o linie de produse sofisticate, feminine, romantice, fiecare produs transmițând o stare de dor.

Produsele sunt destinate în special femeilor, iar acestea includ tricouri, cireșe în lichior pentru gusturi rafinate, breloc de bagaje pentru pasionații de călătorii, jurnal pentru amintiri, portofele moderne și utile sau căni inspirate din faimoasa legendă a lui Dracula. Unele sunt personalizate cu un citat din cartea lui Bram Stoker “ I have crossed oceans of time to find you. “ 

3. Vlăduț’s Story 

        Pentru că nu toți vampirii sunt periculoși, Vlăduț este vampirașul pregătit să însoțească pe oricine în călătorii.

      Cel mai reprezentativ produs al colecției este mascota Vlăduț, cusut în România și care poate deveni prietenul de nedespărțit al copiilor fiind foarte bun ascultător, zâmbăreț și amuzant.

Colecția se adresează în special copiilor oferind produse precum căni, agende, creioane, prune în ciocolată (desertul preferat a lui Vlăduț și al meu), biscuiți cu cacao în formă de liliac, pixuri pentru temele de la școală, ghiozdan din bumbac 100%, ceasuri de birou sau de perete.

    Din această colecției eu am ales cana de email, pentru copilul din mine, pe care o iau cu mine în călătorii.

4. Once Upon a Time in Romania

Este colecția mea de suflet, fiind inspirată din poveștile și basmele copilăriei cu Iliene Cosânzene și Feți Frumoși care îmi erau citite seară de seară. Fiecare produs din colecţie spune o poveste, ce ne duce cu gândul în lumea de basm care nu aparţine numai copilăriei, ci și copiilor de toate vârstele.

Caracterul vesel al mărcii nu are cum să treacă neobservat, încorporând spiritul romanesc, care este jucăuș, optimist, aventuros și totuși misterios. Audiența mărcii este variată, de la copii la părinți, de la adolescenți la adulți tineri și conține produse precum: căni de email vesele și colorate, pixuri Once Upon a Time in Romania pentru teme sau amintiri, jurnal de călătorie care nu ar trebui să lipsească din bagajul niciunui călător, magneți din sticlă eleganți, tricouri și multe altele.


Din această colecție am pus în bagajul meu de călătorii tricoul alb, al cărui imprimeu este inspirat din basmele românești.

5. Via Delice

Dacă și tu consideri că mâncarea și dulciurile făcute de mama sau de bunica sunt de neegalat, atunci această colecție e pentru tine. Ea conține gustări realizate după rețete originale din casele românilor care să ne amintească cu drag de copilărie. Produsele nu doar că sunt super delicioase, însă sunt și ambalate în cutii cu motive din viața românilor, iar pe spate au formatul unei cărți poștale.

Colecția conține praline de ciocolată, nuci aromate umplute cu cremă de cacao și nuci, cornulețe cu rahat și gem, fursecuri pentru ceai, biscuiți integrali ideali pentru gustările dintre mese, praline din ciocolată cu o cremă fină de prune și alte bunătățuri ca la mama acasă.

Deci, cine vrea o cutie?

6. Bloody Famous

Această colecție prezintă un vampir mai cool, contemporan, mai hipster, as zice, pentru care notorietatea primează în fața ideii de vampir.

Câteva dintre produsele “Bloody Famous” sunt: cană travel pentru a păstra băuturile calde, tricouri cu contele Dracula, ciocolată cu lapte, praline cu cremă de alune/cafea, căni (inscriptionate cu mesajul “Do not touch my Bloody Famous drink!”) și altele pe care le poți descoperi în magazinele Art&Craft.

Pe lângă gusturile fine datorată trufelor, ciocolatelor sau prajiturilor bazate pe rețete tradiționale, Art & Craft promovează meșterii populari din România. Echipa lor călătorește frecvent prin țară în zone precum Baia Mare, Horezu, Saschiz de unde se inspiră și aleg cele mai frumoase produse de artă populară și artizanat făcute chiar de mâinile meșteșugarilor, motivând asfel oamenii să își ducă tradițiile mai departe. Astfel, în magazinele lor găsești ceramică de la Cucuteni, obiecte de lemn, țesături, port popular, ii, ouă încondeiate și alte obiecte decorative.

Un video frumos, despre munca meșterilor găsești chiar aici:

La momentul în care le-am vizitat eu magazinele m-am simțit în foarte multe feluri: fie purtată înapoi în timp, în copilărie, fie ușor melancolică când echipa lor îmi povestea cu drag despre colecțiile care promovează meșterii populari, fie ca acasă la bunica când am degustat din dulciurile tradiționale.

Cred că fiecare dintre noi putem deveni mici reprezentanți ai țării noastre atunci când călătorim iar Art & Craft are cele mai potrivite instrumente prin care putem face asta. Pentru mine, Art & Craft nu este doar un loc oarecare de unde să cumpăr suveniruri, ci este un loc de unde pot cumpăra și duce peste mări și țări gusturi, povești, istorie și culori din România, că doar așa, împreună, putem trăi fericiți până la adânci bătrâneți.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.